Általános szerződési feltételek

Vásárlás Menete

A webáruházunkban a vásárlásnak nem feltétele a felhasználó regisztrációja, viszont fontos tudni, hogy mivel a nem regisztrált ügyfelek vásárlásairól nem vezetünk nyilvántartást, ők nem tudnak részt venni törzsvásárlói programunkban!
A regisztráció elsődleges célja a vásárlás egyszerűbbé tétele, az áruház kényelmi szolgáltatásainak és egyedi ajánlatainak igénybe vétele. A megadott szállítási és statisztikai adatokat személyes információként kezeljük. A megrendelés optimális teljesítéséhez szükséges szállítási adatokat kizárólag a futárszolgáltató felé közvetítjük.
Az áruházba a bejelentkezést követően van lehetőség megrendelés leadására. Bejelentkezés után a felhasználó megtekintheti és módosíthatja az adatlapján található információkat. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAH-83047/2015

Fontos, hogy a szállítási adatokban bekövetkezett változások rögzítését még a vásárlást megelőzően végezd el!

Termékek válogatása, keresése – A termékek termékcsoportokba vannak kategorizálva, hogy megkönnyítsük a válogatást. Meghatározott termékfőcsoportok (pl. férfi ruházat) és alcsoportok (pl.póló) segítségével navigáljuk a látogatót a webáruházon belül. Gyorsszűrést építettünk be, mely segítségével név alapján azonnal megkereshető a kívánt termék.
Termék információk – Minden termék mellett megtalálható a termék neve, színe, ára, és a rendelhető méretek.
Termék kiválasztása, kosár – A megvásárolni kívánt termék mellett lévő ikonra kattintva tehetjük a terméket a kosárba. Ekkor megjelenik a kosár tartalma című lista, mely tartalmazza az addig kiválasztott terméket, annak egységárát és a rendelés végösszegét. A vásárolni kívánt mennyiséget itt még lehet növelni vagy csökkenteni, törölni a terméket a kosárból, illetve folytatható a vásárlás.
Ha a kosár tartalmán már nem kívánsz változtatni, akkor a ikonra kattintva léphetsz tovább. Ha még nem regisztrált vásárló vagy, akkor a rendelés feladásakor meg kell adni a számlázási, illetve szállítási adataidat.
Ha a vásárlás értéke eléri a 15 000 Ft-ot, akkor a kiszállítás ingyenes, nem számítunk fel érte díjat.
Amennyiben a vásárlás értéke 15.000 Ft alatt van, akkor házhozszállítás esetén 1.490 Ft költséget számítunk fel.
A díj magában foglalja a csomagolás és a szállítás költségét.
Kedvezmények – Áruházunkban állandó jelleggel tartunk akciós termékeket. Ezen termékek esetében az egyedi akciós ár a készlet erejéig tart.
Törzsvásárlói programunk már nem csak üzleteinkben, de itt a webáruházunkon is működik.
Kérjük a kedvezmények felhasználásánál az alábbiakat vedd figyelembe:
– Akciós árú termékek esetében további (egyedi/törzsvásárlói) kedvezmény nem érvényesíthető.
– Határozott idejű/lejáratú kedvezmények csak a megadott időszakban érvényesek és használhatók fel.
– Kedvezmények (egyedi/törzsvásárlói) összevonására, halmozására nincs lehetőség.
Fizetési módozatok kiválasztása – Utánvétes és paypal fizetési módozatok közül választhatsz a rendelés feladása közben. A házhozszállítás díja független attól, hogy melyik fizetési módozatot választottad.
A rendelés feladása – A ikonra kattintva lehet elküldeni a megrendelést. Vásárlóinknak a megrendelés leadása után e-mailes visszaigazolást küldünk. Amennyiben a rendelés feladása után, az előbb említett visszaigazolás nem érkezik meg, kérjük jelezd ügyfélszolgálatunkon.
A megrendelés beérkezését követően előfordulhat, hogy egy adott termékből nem áll rendelkezésükre elegendő készlet valamennyi vásárlónk kiszolgálásához. Ebben az esetben e-mailben vagy a megadott telefonszámon ügyfélszolgálatunk megkeres és tájékoztat az alternatív lehetőségekről.
A rendelés kiszállítása – A csomagokat a Magyar Posta munkatársai munkanapokon 8.00 és 17.00 óra között, előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki,ezért lehetőleg olyan címre kérj kiszállítást, ahol a fent jelzett időben mindig tartózkodik valaki, aki átveszi.
Termék cseréje, pénz visszafizetése – Ha valamely nálunk vásárolt termékünkkel kapcsolatban valamilyen minőségi problémát tapasztalsz, akkor a kifogásolt árut küldd vissza ügyfélszolgálatunk címére. Munkatársaink mindent meg fognak tenni a probléma rendezésének érdekében. Amennyiben a termék cseréjére, illetve a vételár visszafizetésére kerül sor, azt feltétlenül jelezzük e-mailben, és tájékoztatunk a kapcsolatos teendőkről, információkról. Az előforduló hibák, félreértések, reklamációk kezelése minden esetben az üzletszabályzatban leírtaknak megfelelően történik. Minden beérkezett véleményre reagálunk és minden általunk, illetve szállítóink által elkövetett hiba esetén a legnagyobb rugalmassággal – vásárlóink érdekeit szem előtt tartva – járunk el.
Termék megrendelése külföldről – Webáruházunk jelenleg csak a Magyarország területéről érkező megrendeléseket tudja teljesíteni.
Megrendelések összevonása – Informatikai rendszerünk sajnos nem teszi lehetővé különböző napokon érkezett megrendelések összevonását.

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége

Tel.: 06 37 951 652 (Hétfő – Péntek: 10:30-16:30)
E-mail: info@rideordie.hu

Termékcsere

Árucsere esetén az alábbi lehetőségek közül választhatsz:
1. A cserélendő termék értékét levásárolhatod, igény szerint további termékeket is választhatsz. Ebben az esetben küldd vissza a terméket EREDETI ÁLLAPOTÁBAN, SZÁMLA MÁSOLATÁVAL EGYÜTT az alábbi címre:

Ride Or Die Store, 3200 Gyöngyös, Rózsa u. 9.

Az ismételt csomagküldés díja a VÁSÁRLÓT terheli.
2. Vissza küldheted a terméket, EREDETI ÁLLAPOTÁBAN, SZÁMLA MÁSOLATÁVAL EGYÜTT, melynek ellenértékét – amennyiben készpénzben, utánvétellel fizettél – az általad megadott bankszámla számra visszautaljuk. Amennyiben ezt az opciót választod, az alábbi címre tudod visszaküldeni a terméket:
Ride Or Die Store, 3200 Gyöngyös, Rózsa u. 9.
Bankkártyás fizetés esetén a visszafizetés a bankszámlára visszaterheléssel történik, melynek határideje 14 nap. Amennyiben a vásárlást követően megváltozott a bankszámla számod, kérjük mindenképpen jelezd felénk.
3. A terméket személyesen üzleteinkben is vissza tudod cserélni, blokk vagy számla ellenében. Üzleteink elérhetőségeit az alábbiakban találod:
BUDAPEST – WESTEND – 1062 Budapest, Váci út 1-3. T.: 20 377 5567
GYÖNGYÖS – 3200 Gyöngyös, Rózsa u. 9. T.: 06 37 951 652

A cseretermék kiküldésének díja 990 Ft.
Csak eredeti csomagolásban visszaküldött, sértetlen, még használatba nem vett árut áll módunkban visszavenni. A visszaküldött áru sértetlenségét (termék sértetlensége, eredeti csomagolás, ruhafüggők megléte) munkatársunk ellenőrzi. Ha a terméket már használatba vetted, illetve nem tudod hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni ügyfélszolgálatunknak, akkor nem áll módunkban visszavenni.
Amennyiben a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a terméket ingyenesen kicseréljük.
Ha a csomag átvételekor sérülést találsz a dobozon, kérjük rögtön az átvétel pillanatában jelezd a futárnak, akivel kárjegyzőkönyvet kell felvenni. Jegyzőkönyv hiányában nem tudunk szállítást érintő reklamációt elfogadni.
Elállás szavatosság és jótállás Lásd: Elállási/Felmondási mintatájékoztató 1. sz. melléklet , Elállási felmondási nyilatkozatminta 2. sz. melléklet, A kellékszavatosságról a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató 3. sz. melléklet, a 45/2014 (II.26. ) Korm. rendelethez

Az itt megadott e-mail cím egyezzen meg azzal az e-mail címmel, amit a rendelés feladásakor használtál.

Cseréhez adja meg a megrendelés kódját!
Rendelés kódja:

E-mail cím:

Üzletszabályzat

Információ a szállítási feltételekről, díjakról, határidőről, termék cseréjéről a Leggyakoribb kérdések menüpont alatt található!

A Ride Or Die Store webshop üzletszabályzata és Általános szerződési feltételei

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26) Korm. Rendelet alapján.
A jelen üzletszabályzat a Ride Or Die Store kínálatában szereplő termékek webshopon keresztül történő értékesítésére vonatkozik:
A vállalkozó adatai: Zaja Éva e.v.
Székhelye: 3200 Gyöngyös, Aranysas u. 50.
Tel.: 06 37 951 652
E-mail cím: info@rideordie.hu
Adószám: 48044644-2-30
Vállalkozói igazolvány száma: EV358657

Preambulum
A Ride Or Die Store webshop a jelen üzletszabályzat és általános szerződési feltételek megalkotásánál kizárólag a fogyasztók gyors, pontos és korrekt kiszolgálásának szándéka vezérelte, a termékek iránt elkötelezett fogyasztók legnagyobb elégedettségének elérése céljából.

A jelen üzletszabályzat Zaja Éva/Ride Or Die Store webshop (a továbbiakban vállalkozó) és a fogyasztó között létrejövő szerződés legfőbb szabályait foglalja össze, amely a Ride Or Die Store webshop kínálatában elérhető termékek értékesítésére irányul.

A szerződés a vállalkozás által működtetett tartós távértékesítési rendszer keretében olyan módon jön létre, hogy a szerződés megkötése érdekében a vállalkozás kizárólag távközlő eszközt alkalmaz (távollevők között kötött szerződés).

A távközlési rendszeren keresztül történő megrendelés automatikusan a jelen üzletszabályzat és általános szerződési feltételek elfogadását jelenti a fogyasztó részéről. A megrendelés fizetési kötelezettséggel jár.

A szerződés létrejötte és formája
A szerződés a vállalkozó honlapján található értékesítési weboldalról letölthető megrendelőlap kitöltésével és elektronikus visszaigazoló levél visszaküldésével jön létre. A szerződést a felek írásban megkötöttnek tekintik, a vállalkozó iktatja és kérésre utólag hozzáférhetővé teszi és kinyomtatott formában a fogyasztó részére átadja.
A szerződés alapiratai: A jelen általános szerződési feltételek, számla, csomag átvételéről szóló igazolás. A szerződés nyelve : magyar. A számla átvétele egyben az írásba foglalt szerződés átvételének is minősül.

Fizetési módozatok kiválasztása
Utánvétes és bankkártyás fizetési módozatok választhatók a rendelés feladása közben. A házhozszállítás díja független a választott módozattól.

Fizetés lehetséges költségei
A különböző fizetési rendszerek, paypal, bankkártyás fizetés, átutalás során költségek merülhetnek fel, melyek rendszerünktől teljesen függetlenek, ezért mértékét nem tudjuk előre meghatározni.

Vásárlási feltételek
A szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről, általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában foglaló áráról, a fuvardíjról, szállítási vagy postaköltségről; a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről a webáruház honlapján a „Vásárlás menete„ címszó alatt található részletes leírás.

Szavatosság

Lásd: Elállási/Felmondási mintatájékozató 1. sz. melléklet Elállási felmondási nyilatkozatminta 2. sz. melléklet, A kellékszavatosságról a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató 3. számú melléklet a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelethez.
Szavatossági igény a vásárlást követő 2 évben belül érvényesíthető, ha a meghibásodás a vásárláskor már meglévő gyári hibából keletkezett. A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időszakában a webshop ügyfélszolgálat kezeli. Az első 6 hónapos időszakban az esetleges szükségessé váló külső szakvéleményt a webshop ügyfélszolgálat szerzi be. A vásárlást követő 6 hónapon túli, de 2 éven belüli időszakban pedig a vásárló fordulhat a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez, ha külső szakvéleményt szeretne a kifogásolt termékről.
A szavatossági igény elfogadása esetén javítást, cserét, pénzvisszafizetést – lehetőség szerint 14 napon belül – biztosítunk, ha a fogyasztó az elvárható rendeltetésszerű használat szerint használta a terméket.
Ha valamely nálunk vásárolt termékünkkel kapcsolatban valamilyen minőségi problémát tapasztalnál, akkor a kifogásolt árut küldd vissza címünkre: Ride Or Die Store 3200 Gyöngyös, Rózsa u. 9.
Csak eredeti csomagolásban visszaküldött, sértetlen árut áll módunkban visszavenni, amit még nem vettél használatba. A visszaküldött áru sértetlenségét (termék sértetlensége, eredeti csomagolás, ruhafüggők megléte) munkatársunk ellenőrzi. Ha a terméket már használatba vetted, illetve nem tudod hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni ügyfélszolgálatunknak, akkor nem áll módunkban visszavenni.
Amennyiben a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a terméket ingyenesen kicseréljük.
Ha a csomag átvételekor sérülést találsz a dobozon, kérjük rögtön az átvétel pillanatában jelezd a futárnak, akivel kárjegyzőkönyvet kell felvenni. Jegyzőkönyv hiányában nem tudunk szállítást érintő reklamációt elfogadni.
Termék cseréje
Ha a megrendelt és kiszállított termék mérete nem megfelelő vagy más színt, méretet vagy modellt választanál, lehetőség van a termék cseréjére. Bővebb információk a termékcsere menüpontban.

Elállási jog

Lásd: Elállási/Felmondási mintatájékozató 1. sz. melléklet Elállási felmondási nyilatkozatminta 2. sz. melléklet, A kellékszavatosságról a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató 3. számú melléklet a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelethez.
A fogyasztó a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat.
A fogyasztó az alábbiak szerint gyakorolhatja elállási jogát:
– A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a fogyasztó az elállás jogát a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg az írásbeli megerősítést (számla), ennek kézhezvételétől számított 14 napon belül gyakorolhatja.
– Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
– A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni.
– A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
– A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.
– A fogyasztó nem élhet az elállás jogával, ha a terméket a vásárlást követően használatba vette, kimosta vagy bármilyen átalakításnak vetette alá, feltéve, hogy a termék megfelel a rajta feltüntetett minőségi követelményeknek.

Tájékoztatási kötelezettség
Ha a vállalkozás a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről a fogyasztót haladéktalanul tájékoztatni, valamint a fogyasztó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése a vállalkozást nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.
Ha a vállalkozás a szerződésben meghatározott módon helyettesítő termékkel teljesít, az elállási jog gyakorlása folytán a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a vállalkozást terhelik. A költségek viseléséről, valamint a megfelelően helyettesítő termékkel történő teljesítésről a vállalkozás egyértelműen és pontosan köteles a fogyasztót tájékoztatni.
A vállalkozás nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan terméket értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.
A vállalkozást terheli annak bizonyítása, hogy a rendeletben meghatározott tájékoztatási kötelezettségének eleget tett, a határidők betartására vonatkozó előírásokat megtartotta.

A jelen Üzletszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a A távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet rendelkezései az irányadóak. Lásd melléklet: 45/2014 (II.26.), 1. sz. melléklet, 2. sz. melléklet, 3. sz. melléklet

Gyakori kérdések

Kiszállítás Díja
Mennyibe kerül a termékek kiszállítása?
Ha a vásárlás értéke eléri a 15.000 Ft-ot, akkor a kiszállítás ingyenes, nem számítunk fel érte díjat.
Amennyiben a vásárlás értéke 15.000 Ft alatt van, akkor házhozszállítás esetén 1.490 Ft. költséget számítunk fel.
A díj magában foglalja a csomagolás és a szállítás költségét.
Szállítási idő, kiszállítás módja
Milyen módon jut el hozzám a megrendelt áru?
Klasszikus házhozszállítás:

Az árut futárszolgálat szállítja ki a megadott szállítási címre.

Kiszállítás idő

A csomag legtöbb esetben 3-5 munkanapon belül érkezik meg a megadott címre. Bizonyos időszakokban, kivételes esetekben 5 munkanapnál többet is igénybe vehet a megrendelt termékek kiszállítása. Ennek okáról és a várható szállítási időről e-mailben vagy telefonon tájékoztatjuk vásárlóinkat.
A nap folyamán mikor érkezik a futár?
A futár munkanapokon érkezhet a csomaggal 8.00 és 17.00 óra között. A kézbesítés pontos időpontját nem áll módunkban előre egyeztetni. A csomag munkaidőben érkezik, ezért érdemes olyan címet megadni, ahol napközben tartózkodik valaki. (Pl.: munkahely, otthon élő rokon, stb..)

Mi a teendő, ha mégsem kapom meg az általam megrendelt terméket határidőn belül?
Érdeklődj ügyfélszolgálatunknál az info@rideordie.hu e-mail címen, vagy a 06 37 951 652 telefonszámon!

Mi a teendő, ha a megrendelt termék mérete, színe nem megfelelő?
Ha a megrendelt és kiszállított termék mérete nem megfelelő vagy más színt, modellt választanál, lehetőség van a termék cseréjére.
Az átvételt követően, lehetőleg 3 munkanapon belül hívd ügyfélszolgálatunkat a 06 37 951 652 telefonszámon, vagy írj e-mailt ügyfélszolgálatunk címére – info@rideordie.hu – és jelezd termékcsere vagy pénzvisszafizetési igényedet!
Ebben az esetben több megoldás közül választhat:
1. A cserélendő termék értékét levásárolhatod (igény szerint további termékeket is választhatsz).
2. Vissza küldheted a terméket, melynek ellenértékét megadott bankszámla számodra visszaigényelheted.
Fontos:
Csak eredeti csomagolásban visszaküldött, sértetlen árut áll módunkban visszavenni, amit még nem vettél használatba. A visszaküldött áru sértetlenségét (termék sértetlensége, eredeti csomagolás, ruhafüggők megléte) munkatársunk ellenőrzi. Ha a terméket már használatba vetted, illetve nem tudod hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni ügyfélszolgálatunknak, akkor nem áll módunkban visszavenni.
A visszaküldés költsége a VÁSÁRLÓT terheli, a cseretermék kiküldésének díja a termék értékétől függetlenül 990 Ft. (házhozszállítás).
Amennyiben a termékről felbontás után derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a terméket ingyenesen kicseréljük.
Ha a csomag átvételekor sérülést találsz a dobozon, kérjük rögtön az átvétel pillanatában jelezd a futárnak, akivel kárjegyzőkönyvet kell felvenni. Jegyzőkönyv hiányában nem tudunk szállítást érintő reklamációt elfogadni.
Bolti csere is lehetséges üzleteinkben: a terméket vidd vissza bármelyik üzletünkbe, ahol más termékre cserélheted, illetve levásárolhatod azt. Kérjük telefonon egyeztess ügyfélszolgálatunkkal vagy a kiválasztott bolttal az elérhető készletről. Az alábbi boltokban lehetséges a csere:

BUDAPEST – WESTEND – 1062 Budapest, Váci út 1-3. T.: 06 20 377 5567
GYÖNGYÖS – 3200 Gyöngyös, Rózsa u. 9. T.: 06 37 951 652

Nem vagyok biztos a méretekben, ezért szeretném a terméket személyesen megvásárolni. Hol találom a boltot?
Termékeink nem csak az internetről rendelhetők meg. Boltjaink listáját megtalálod erre a linkre kattintva! Klikk ide >>